fbpx

19.6.2019

Розмовний клуб італійської мови від 15 червня!

Наш розмовний клуб італійської мови, присвячений темі “Вина й сиру”, обійшовся без вина, бо наш носій італійської мови Ріккардо зауважив, що не добре пити не охолоджені алкогольні напої, тим паче в таку спеку!

Але були сири, один з яких, до речі був з вином. Це італійський сир, що виготовляють в області Венето з використанням червоного вина (наш варіант був на білому, але від того був не менш смачним) під назвою “Imbriago del Piave”, а якщо Ви раніше не чули слово іmbriago, то Ви не одні, тому що це діалектне слово цієї області Італії, і “італійською” означає “ubriaco” (п’яний), а Piave назва річки, що тече у Венето.

Але ми не охміліли від такого сиру, а спокійно продовжували обговорювати заявлену тему та їсти моцареллу.

Від нашого італійського друга із Сиракузи ми дізналися про рецепт смачної пасти “Pasta alla norme”, що робиться із баклажанами та рікоттою.
До речі, знаєте чому рікотта має таку назву? Бо вариться двічі! Ricotta, де ri – ripetizione (повтор), cotta – варена.

А горгондзолу назвали іменем містечка, де її почали виготовляти!

Називали улюблені вина Італії, та вирішили, що кулінарна тема дуже цікава для обговорення, тож продовжимо її наступного разу, обговорюючи…А власне, дивіться у посилання, про що смачненьке говоритимемо наступного разу.